Продукти: 260
г бяло брашно, 250 г тиквено пюре, 250 мл хладко прясно мляко, 40 г заквасена
сметана, 25 г краве масло, 2 яйца, ½ ч.л сода бикарбонат, 1/3 ч.л. лимонена киселина,
30 г захар, щипка сол, 4 г ванилия на прах.
40 г краве масло за пържене, пудра захар за поръсване,
сладко от сини сливи при поднасяне.
Начин
на приготвяне: Разбийте яйцата, захарта и тиквеното пюре.
Прибавете при постоянно разбиване последователно сметаната, разтопеното краве
масло, прясното мляко, лимонената киселина. Накрая сложете пресятото брашно,
омесено със содата и солта. Разбъркайте добре. Сместа трябва да се получи като
гъста боза. Ако е по рядка прибавете още брашно.
В загрят тиган – Ф 26, на умерено силен огън / от 9 степен на 5
приготвям/, намажете дъното с малко краве масло и сипете две малки черпачета от
сместа. Изпечете от двете страни до леко порозовяване. След като се появят
мехурчета и почти изсъхне сместа в тигана отгоре, обръщате. По около 80-120
сек. отнема.
Поднесете със сладко от сини сливи, поръсени с пудра
захар или с мед.
Добър
апетит!
Чудесно, а как обичам такова сладко...
ОтговорИзтриване