Продукти: 1
кг патладжан, 250 г цедено кисело мляко 3.6%, 30 мл зехтин, 6 скилидки чесън, 30
мл лимонов сок, щипка захар, ½ връзка пресен магданоз, 7 г сол
Поръска
-
смлян лют червен пипер и зехтин
Начин
на приготвяне: Изпечете патладжаните. Като изстинат ги
обелете и оставете за 45 мин. на гевгир да се оцедят.
Накълцайте ги на дребно. Смесете с цеденото кисело мляко,
зехтина, прясно изцедения лимонов сок, солта, щипка захар и накълцания
магданоз. Омесете добре и оставете в хладилник за 1 час.Сервирайте поръсени със смлян лют червен пипер и малко зехтин. Може да украсите с маслини.
Добър
апетит!
Точно по вкуса ми!
ОтговорИзтриванеМного е приятна! За студена ракия, няма да ти пиша че върви в комплект. :) Поздрави!
ИзтриванеНяма шанс, ракията и на картинка не ми харесва:))
Изтриване:)))
Изтриване