Начин
на приготвяне: Измийте
добре месото и го нарежете на дребни парчета по около дължина 3 см и дебелина
5-6 мм Хубаво е месото да има малко
сланина по него, за да може да се пържи в собствена мазнина. Загрейте свинската
мас на силен огън в тиган с дебело дъно. Пържете месото, до леко кафеникав
цвят, около 15-20 мин. Намалете силата на огъня до умерен и налейте 180 мл бяло
вино. Захлупете и оставете напълно месото да поеме течността- около 35 – 40 мин.
След това прибавете нарязаният на полумесеци лук и пресования чесън. Увеличете
леко огъня и пържете около 2 мин. След това сложете разредения в 20 мл бяло
вино чили сос, нарязаните на лентички чушки, подправките. Още около 60 сек. на
огъня и изключете. Посолете, омесете, захлупете и оставете на нагревателния
уред тигана още около 10 мин. Поднесете с подходяща салата и пържени картофи.
Не пропускайте хубавото вино.
Добър
апетит!
Ти си виртуоз, рецептите ти са кратички, нооо - съдържателни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! За виното няма да споменавам. Не беше кратичко :)))))). Поздрави!
Изтриване