понеделник, 2 юли 2018 г.

Пикантно свинско на тиган


 
Продукти: 800 г свинско месо /от бута или корема/, 3 неголеми глави лук, 2 чушки /зелена и червена/, 5 големи скилидки чесън, 2 с.л. /40 г / свинска мас, 1 с.л. чили сос, 1 с.л. пресен магданоз, ½ ч.л. смлян бял пипер, 1 ч.л. смлян кимион, 1 ч.л. сол, 1-2 щипки захар, 200 мл бяло вино.

Начин на приготвяне:  Измийте добре месото и го нарежете на дребни парчета по около дължина 3 см и дебелина 5-6 мм  Хубаво е месото да има малко сланина по него, за да може да се пържи в собствена мазнина. Загрейте свинската мас на силен огън в тиган с дебело дъно. Пържете месото, до леко кафеникав цвят, около 15-20 мин. Намалете силата на огъня до умерен и налейте 180 мл бяло вино. Захлупете и оставете напълно месото да поеме течността- около 35 – 40 мин. След това прибавете нарязаният на полумесеци лук и пресования чесън. Увеличете леко огъня и пържете около 2 мин. След това сложете разредения в 20 мл бяло вино чили сос, нарязаните на лентички чушки, подправките. Още около 60 сек. на огъня и изключете. Посолете, омесете, захлупете и оставете на нагревателния уред тигана още около 10 мин. Поднесете с подходяща салата и пържени картофи. Не пропускайте хубавото вино.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Ти си виртуоз, рецептите ти са кратички, нооо - съдържателни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! За виното няма да споменавам. Не беше кратичко :)))))). Поздрави!

      Изтриване