Продукти: 1
кг изпечени и почистени червени чушки, 350 г сирене, 4 бр яйца L, 3 стръка пресен чесън, 1 стрък пресен
лук, 1 средноголям домат, 80 мл
растително масло /олио/, ½ връзка пресен
магданоз, 2 щипки чер пипер, 1 ч.л сол – равна
Заливка –
30 мл растително масло, 2 с.л. брашно, 100 мл течна сметана – 35 %, 200 мл
прясно мляко, 2-3 щипки сол, 1 яйце XL.
Начин
на приготвяне: Нарежете чушките на средноголеми парчета, сиренето
натрошете и всичко омесете с яйцата. Попарете за 20 сек във вряща вода домата и
обелете. Нарежете го на дребно. Загрейте 60 мл олио на умерен огън и запържете
нарязаните лук, чесън и домат за 3-4 мин., до омекване. Прибавете, заедно с
нарязания пресен магданоз, чер пипер и сол, към сместа с чушките.
Прехвърлете всичко в подходящата тавичка за печене
/използвам такава от йенско стъкло/, дъното на която е намазана с 20 мл олио.
Печете в предварително загрята на 230 градуса фурна около 20-25 мин.Заливка – Загрейте 30 мл олио в отделен тиган на умерен огън. Прибавете 2 с.л. брашно и като започне да прави мехури, разбъркайте добре с телена бъркалка и на тънка струйка при постоянно бъркане влейте омесените сметана и мляко. Нека всичко поври малко и да се сгъсти. Отнемете от огъня и прибавете леко разбитото яйце. Отново разбъркайте до еднородна смес.
Залейте изпечените чушки с така приготвената заливка и отново във фурната. Около 17-20 мин на 200 градуса печете. Готово.
Добър
апетит!
Ванка, ще ти тежа на сърцето някой ден.....
ОтговорИзтриванеСпри себе, човек! Ми то не се издържа вече!
Комплименти, Ванка!
Поздрави на шеф Теди!
Спорен ден. :)
Нора
Благодаря Норче!
ИзтриванеТежи ми само когато губя роднини и приятели завинаги.
За храната се радвам, когато носи наслада и на други хора.
Поздрави!
Поредна вкусотия, безспорно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Веси! Наистина е много вкусно. Реших да опитам на шега и сега всички в къщи го искат по този начин. Поздрави!
Изтриване