Продукти: Прясно
мляко 3.2% - 3.5% - 250мл, течна сметана 35% - 500мл, подсладено кондензирано
мляко 397 г, царевично нишесте – 10 г, ванилия на прах – 6 г ,
захаросани вишни – 50 г, натрошени карамелизирани ядки /фастък, лешник, бадем/
- 40 г .
Начин на приготвяне: Разтворете нишестето в 50 мл студено мляко, останалото
загрейте на умерена температура в подходящ съд. Щом кипне прибавете разтвореното
нишесте и бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня, прецедете и прихвърлете
в друг съд. Покрийте с безцветно домакинско фолио и оставете да изстине
напълно. След това прибавете кондензираното мляко и ванилията. Разбъркайте
добре и оставете във фризера за 30-45 мин.
Течната сметана разбийте
в подходящ охладен съд потопен в ледена вода за 3 мин. След това добавете
постепенно охладената млечна смес. Разбъркайте с дървена лъжица добре.Сложете вишните и ядките в сместа. Отново объркайте и оставете във фризера за 20 мин. Извадете и разбъркайте с дървена лъжица. Още два пъти повторете същата процедура. Оставете във фризера да замръзва.
Сервирайте с топинг.
Ивааааан!
ОтговорИзтриванеСтрахотен сладолед!
Благодаря Веси!
ИзтриванеИзглежда много вкусно. Възможно ли е да се замени нишестето със сухо мляко?
ОтговорИзтриванеЗдравей Анонимен!
ИзтриванеПо принцип - да.
Успех!
Направих го със сухо мляко. Стана чудесен. Благодаря за страхотната рецепта! Весели празници! :)
ИзтриванеЗдравей! Радвам се, че Вие харесал. Благодаря за доверието! Весели празници!
Изтриване