Бързо
и лесно
Продукти: 400
г брюкселско зеле, 250 мл бяло вино, 250 мл вода, 80 мл зехтин, 150 мл течна
готварска сметана, сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
Начин
на приготвяне: Почистете зелето и го измийте добре със
студена вода. Кипнете на умерен огън омесените вода, вино и малко сол. Пуснете
зеленчука и го варете под похлупак 7 мин. Извадете и оцедете добре.
Загрейте зехтина на умерен огън. Запържете сухото зеле за
2-3 мин. След това намалете огъня на слаб. Добавете сметаната /на стайна
температура/. Захлупете и задушавайте 10 мин. . Накрая овкусете със сол, смлян
черен пипер и малко смляно индийско орехче.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар