четвъртък, 15 декември 2016 г.

Задушено брюкселско зеле


 
Бързо и лесно
Продукти: 400 г брюкселско зеле, 250 мл бяло вино, 250 мл вода, 80 мл зехтин, 150 мл течна готварска сметана, сол, черен пипер, индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне: Почистете зелето и го измийте добре със студена вода. Кипнете на умерен огън омесените вода, вино и малко сол. Пуснете зеленчука и го варете под похлупак 7 мин. Извадете и оцедете добре.
Загрейте зехтина на умерен огън. Запържете сухото зеле за 2-3 мин. След това намалете огъня на слаб. Добавете сметаната /на стайна температура/. Захлупете и задушавайте 10 мин. . Накрая овкусете със сол, смлян черен пипер и малко смляно индийско орехче.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар