Аспирин за дълготрайност. 100 мл олио за парене на чушките.
Начин
на приготвяне: Почистете чушките от дръжките, измийте ги и
оставете да се оцедят. Трябва да бъдат напълно сухи когато ги парите.
Загрейте в дълбок и по широк съд олиото на умерено силен огън.
Пуснете по малко чушки и веднага щом си сменят цвета /леко да побелеят/ ги
обърнете. Извадете веднага. При мен отне по 30 сек от всяка страна. Слагайте ги
в дълбок съд с похлупак да се задушат. Наредете ги в буркани още топли, като
между тях слагате нарязан копър, обелени скилидки чесън, дафинов лист.След като сте напълнили бурканът с чушки налейте вода догоре. После я излейте, отнемете 125 мл , сложете оцетът захарта и солта. Кипнете. Оставете да изстине напълно и залейте чушките. Най отгоре в сложете аспирина и синапеното семе. Запечатайте плътно буркана. Обръщайте го 2-3 пъти.
Добър апетит!
Вместо
копър, дафинов лист и чесън можете да сложите по 10 бр. вишневи и дюлеви листа.
Аз лично добавих в маринатата и 1 с.л. мед и още 1 ч.л. сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар