Продукти:
230 г ориз, 1 л прясно мляко, 220 г захар,
4 бр. яйца, 70 г краве масло, 400 г изчистена и настъргана на едро ренде тиква,
½ ч.л канела, 1 бр. ванилия, щипка сол.
Начин на приготвяне: Тиквата обелваме и настъргваме на едро ренде. Леко запържваме с 30 г краве масло за няколко минути. Сваляме от огъня и объркваме с канелата.
Начин на приготвяне: Тиквата обелваме и настъргваме на едро ренде. Леко запържваме с 30 г краве масло за няколко минути. Сваляме от огъня и объркваме с канелата.
Почистеният и
измит ориз попарваме с 1 ч.ч. – 200 мл гореща вода. Захлупваме и оставяме да
поеме водата. После варим с млякото и щипка сол на тих огън докато оризът омекне.
Сваляме от огъня. Оставяме да поизстине, прибавяме яйцата, захарта,тиквата, ванилията и 30 г краве масло.
Объркаме
всичко добре. Изсипваме в тавичка, дъното на която сме намазали с
останалите 10 г разтопено масло и запичаме в умерена фурна – 180 градуса,
докато придобие светлокафяв цвят – отнема около 25-30 мин.. Сервира се напълно изстинало с мед или плодови сокове.
Добър апетит!
Вкусно!
ОтговорИзтриване