Продукти: 400
г бяло пилешко месо от гърдите, 2 с.л.
ориз, 3-4 картофа / 300 г /, 1 морков, по голямо резенче целина, 1 глава лук, 2-3
скилидки чесън, 1/3
ч.л. смлян черен пипер, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, щипка кимион, щипка
индийско орехче, 1 ч.л. сол, 50 г настъргано топено сирене, 100 мл течна
сметана за готвене, 600 мл пилешки бульон.
Начин
на приготвяне:
Сварявате на умерен огън под
похлупак измитото и почистено месо. Изваждате, и нарязвате на малки парчета.
Отделяте 600 мл бульон.Измивате, почиствате и нарязвате на дребно зеленчуците. Оризът също измивате със студена течаща вода и подсушавате.
Слагате всички зеленчуци, магданоза, зехтина и ориза с 600 мл бульон от вареното пилешко месо в подходяща тенджера /хубаво да е с дебело дъно/. Варите на умерен огън, под похлупак около 40 мин., до омекване на зеленчуците. Отнемате от огъня, пасирате всичко. Прибавяте месото, солта и подправките. Внимателно пускате докато е гореща супата топеното сирене и сметаната, като бъркате постоянно да се разтворят. Връщате на огъня да кипне. Готово.
Сервирайте с препечен хляб, крутони. Можете да поръсите отгоре с малко смлян бял пипер, накълцан пресен копър или магданоз.
Добър апетит!
Чудесна идея, Ванка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубаво лято!
Ммм, вкусна супа!
ОтговорИзтриване