Начин
на приготвяне: Нарязваме почистеното и измито пиле на
порции. Слагаме в подходяща тенджера и заливаме с 1 л. студена вода. Прибавяме
нарязаните на ситно лук и морков и варим на умерен огън под похлупак докато
месото омекне. После добавяме обелените и настъргани на едро ренде домати,
натрошеното фиде и кравето масло.
Продължаваме да варим на умерен огън и щом фидето се
свари, отнемаме от огъня, оставамя малко да изстине и застройваме с разбитият
жълтък и краве мляко. Поръсваме със черния пипер, сол и 1-2 щипки лимонтозу.
Това е оригиналната рецепта от българска национална кухня. Но аз съм си я редактирал. Тъй като в къщи
не обичаме много фиде, замених го с 2 с.л. с връх ориз, добавих 2 средни картофа.
Сложих само ½ домат и поръсих обилно с нарязан пресен магданоз. Не слагам
лимонтозу, а 1 с.л. лимонов сок. При варенето на пилето добавих 5-6 зърна чер
пипер. Почистих от кокалите, а месото накъсах на дребни парчета.
Добър
апетит!
Сипи едно кастронче! :) Мнооого е вкусна!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Благодаря!
Изтриване