четвъртък, 13 март 2014 г.

Апетитни питки

Апетитни и бързи. J

Продукти:
125 гр. брашно /1ч.ч./
4 яйца
80 гр. краве масло
200 гр. кашкавал

250 мл. вода
сол на вкус

Начин на приготвяне: В тенджера кипваме 250 мл. вода с кравето масло и сол. В еднага прибавяме двойно пресятото брашно и бъркаме постоянно докато се получи гладка смес и тестото се отдели от стените на тенджерата Трябва да остане в центъра. Сваляме от огъня, оставяме да поизстине. Пръстчето да го държим нормално в тестото. Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме постоянно. Накрая слагаме около 160 гр. настърган кашкавал. С лъжица в тава / използвам тефлонова продълговата/ разпределяме на 6 части /купчинки/тестото . Бодваме по две- три лентички от останалия кашкавал в средата на всяка купчинка и печем на умерена фурна /180-200 градуса/ 30 мин. Закуската е готова.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар