Продукти:
125 г брашно /1ч.ч./
4 яйца
80 г краве масло
200 г кашкавал
250 мл вода
сол на вкус
Начин на
приготвяне: В
тенджера кипваме 250 мл вода с кравето масло и сол. В веднага прибавяме двойно
пресятото брашно и бъркаме постоянно докато се получи гладка смес и тестото се
отдели от стените на тенджерата Трябва да остане в центъра. Сваляме от огъня,
оставяме да поизстине. Пръстчето да го държим нормално в тестото. Прибавяме
едно по едно яйцата, като бъркаме постоянно. Накрая слагаме около 160 г настърган кашкавал. С лъжица в тава / използвам тефлонова продълговата/
разпределяме на 6 части /купчинки/тестото . Бодваме по две- три лентички от
останалия кашкавал в средата на всяка купчинка и печем на умерена фурна
/180-200 градуса/ 30 мин. Закуската е готова.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар