Вариант на питките, но с друг пълнеж. Закуските остават меки и на другият ден.
Продукти:
Тесто: - 500 г
брашно, 220 мл прясно мляко, 2 яйца, 20 г прясна мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л.
захар, 1 с.л олио.
Пълнеж: - 120 г пушен бекон, 120 г сирене Моцарела, 12-14 черни обезкостени маслини
Пълнеж: - 120 г пушен бекон, 120 г сирене Моцарела, 12-14 черни обезкостени маслини
Поръска: - 2 с.л.
сусамено семе.
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 3 с.л. хладко прясно мляко,
прибавяме захарта, 1 с.л. брашно и оставяме на топло да шупне. От посочените
продукти, без 1-я жълтък замесваме тесто. Оставяме да втаса 40 мин. След това
разделяме тестото на 12-14 равни части /топки/.Всяка топка се разточва с
големината на чаена чинийка. Слага се тънко нарязано резенче /лист/ бекон, тънко
резенче моцарела и разрязана на две черна маслина.Оформяме дебела пура със
затворени краища. Намазваме с разбит жълтък в 1-2 капки олио. Поръсваме със
сусамено семе. Правим отгоре две плитки резки с нож /може и без тях/.Редим в тава застлана с хартия за печене. Оставяме да втасат още 20 мин..
Печем в предварително загрята фурна 20 мин. на 180 градуса.Докато приятно се зачервят отгоре.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар