Продукти:
Начин на приготвяне: Спанакът се изчиства, измива и се кипва /отделят се няколко свежи листа/. Отцежда се и за няколко минути се задушава в мазнината със ситно нарязания и леко запържен пресен лук и ситно нарязаните листа пресен спанак. Прехвърля се в намаслена тавичка. Разбитите яйца, подправени със сол, накълцан на дребно магданоз и чер пипер се изливат отгоре. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура – 190 градуса около 20-25 мин..
Бързо и
лесно!
Добър
апетит!
Наистина си на грузинска вълна :)
ОтговорИзтриванеНо е много вкусно това предложение!
Поздрави, Ванка.
Благодаря! Утре сме пак в региона. Този път ще отскочим до Армения. Поздрави!
ИзтриванеАх, че хубаво това. Много пролетно, зелено и вкусно. Супер е Ванка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли! С малко домашно овче мляко спанакът наистина е неустоим. Поздрави!
ИзтриванеИзвинете, но не разбрах каква е целта на отделянето на няколко листа (които нарязвате на ситно)? А останалия спанак, който задушавате, не го ли нарязвате? Извинете за глупавите въпроси, но тази рецепта ми хвана окото и искам да съм максимално близо до нея, тъй като съм от начинаещите домакини. Ива
ОтговорИзтриванеЗелените листенца? Трябва да има аромат на зелено! Маслото го задуша в буквалния смисъл на думата.
ИзтриванеБлагодаря за бързия отговор! Ива
ОтговорИзтриване