Начин на приготвяне: Нарязаният на ситно лук задушаваме с олиото.Прибавяме изчистеният,
измит и подсушен ориз.Разбъркваме добре и слагаме ситно нарязаният джоджен
/чубрица/, ситно нарязаната коприва /предварително попарена с вряща вода и
оцедена/. Наливаме 1 и 1/3ч.ч. вода и под
похлупак задушаваме на умерен огън.Когато копривата омекне, слагаме обелените и
настъргани на ситно ренде домати и без похлупак варим докато яхнията се сгъсти
и оризът стане готов.Посоляваме на вкус.
При поднасянето можем да
сложим кисело мляко,
а върху него – порция от две яйца приготвени по панагюрски, поръсени със счукан чесън и червен пипер, полети с горещо краве
масло.
П.П. Сложих допълнително 1
стрък пресен чесън, 1/3 ч.л. стрита чубрица и ½ с.л. нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Чудна рецепта! Зеленко, полезно и вкусно.
ОтговорИзтриванеМного ми хареса. Благодаря.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви, г-н Пейчев за рецептата! Наистина връща приятни спомени от детството.
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, че се отбихте тук!
Изтриване