понеделник, 24 март 2014 г.

Сладоледено кисело мляко


Продукти: 500 г гъсто кисело мляко 3.2 % масленост, 1/3 ч. ч. захар, 80 г печени орехи нарязани на парчета, 13 бр сухи смокини, 2 опаковки сметанов сладолед на прах, 2-3 с.л. заквасена сметана.

Начин на приготвяне: Опаковките от сладоледа на прах разбиваме според указанията на пакетчетата, добавяме прецеденото кисело мляко и сметаната. Разбиваме всичко до гладка смес. От захарта правим карамел. Начупваме го на дребни парченца щом се втвърди и изстине. Смокините нарязваме на дребни парченца, попарваме и оцеждаме. Всичко разпределяме в малки съдове /може и в голяма пластмасова кутия за сладолед/. Редуваме на пластове, млечната смес, начупени орехи, смокини, до напълване на съда. Отгоре украсяваме с парченца карамел. Слагаме в камерата / фризера/и го държим от вечерта до обяд. Изваждаме го 30 мин. преди консумация да поомекне.


Добър апетит!

4 коментара:

  1. Все се притеснявам, че ще ми стане на ледени кристали, Ванка. А твоят е така маслен! Ще се престраша заради теб май. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Йоли! Благодаря! Не се притеснявай,че ще стане на ледени кристали. Ако млякото е добре изцедено няма проблеми. А пък залято с разтопен мед и поръсено с още смелени орехи си е вкусотия , когато стане горещо. Поздрави!

      Изтриване
  2. Както се повишиха температурите, май скоро това ще е любим десерт! Много свеж и вкусен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване