петък, 21 март 2014 г.

Желирано кисело мляко

Продукти: 2 кофички кисело мляко - 800 г, 2 пакетчета желатин - 20 г, 1ч.ч. /200мл/ захар, плодове 200 г череши- без костилки, 200 г нарязани и обелени узрели кайсии.

 Начин на приготвяне: Използваме кисело мляко -  по едно 2% и 3.2.% . Разбиваме ги с телена бъркалка, заедно със захарта. Млеката ги затопляме по 30 сек в микровълновата фурна.
Накисваме желатина в 120 мл студена вода, после на водна баня го разтапяме и прибавяме на тънка струйка разбитото кисело мляко. Нареждаме плодовете в чашки, дълбоки чинийки или подходящ съд и оставяме 2-3 часа в хладилник. Готово. После при сервиране можем да залеем с топинг, мед, да поръсим с натрошени орехи.

Бързо и лесно. В горещините идеално.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар