Необходими продукти: 4 бр. тиквички /1-1.2 кг./, 150 г настъргано сирене, 50 г настърган кашкавал, 200 г заквасена сметана / 1 малка кофичка/,1 яйце, 100 г сух хляб -накиснат в мляко и изцеден, 2 с.л. бяло вино ,2 скилидки чесън, ½ връзка магданоз, олио за намазване, сол, черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:- Тиквичките се измиват, подрязват от двете страни и сваряват в леко подсолена вода за 5 мин. на слаб огън. Изваждат се, изцеждат се и след като изстинат се разрязват по дължина на две половини. Изстъргва се средата /семето/, наръсват се със сол и черен пипер. Пълнят със смес, съставена от следните продукти – яйцето, настърганите сирене и кашкавал, сметаната, хляба, ситно нарязания магданоз, бялото вино и пасирания чесън. Слагат се в намазана тавичка с олио и пекат около 20 мин. на 250 градуса /докато почервенеят леко отгоре/.
Може да се наредят резенчета домат отгоре на пълнежа или се чукне по едно яйце при печенето. Въпрос на вкус.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар