петък, 14 март 2014 г.

Пилешки дробчета с бекон и гъби на фурна


Бързо и лесно ястие.

ПРОДУКТИ: 1 кг пилешки дробчета, 250 г  пресни гъби, 120 г бекон, 2-3 глави лук, 1 по-голяма чушка, 1-2 скилидки чесън, 200
мл бяло вино, 1 с.л. лютеница, около 50 мл олио, 3 и ½ с.л. брашно, 1 с.л. комбинирана подправка за пиле, сол, черен пипер на вкус, 2-3 зърна кардамон, магданоз.

ПРИГОТВЯНЕ: Размразяваме дробчетата. Оставяме ги да се отпуснат съвсем и ги проверяваме - макар и рядко има по някоя забравена жлъчка. После ги измиваме, подсушаваме и овалваме в брашното омесено с комбинираната подправка. Намазваме тавата с олио и овалваме набрашнените дробчета. Слагаме нарязания на лентички бекон и право във фурната /предварително загрята на 250 градуса-макс. / През това време нарязваме лука, гъбите, чушката, размесваме лютеницата с виното. На 15
мин. вадим за бързо дробчетата и омесваме със зеленчуците и виното, слагаме зърната с черен пипер и кардамон. Печем още 10 мин. на макс. Накрая изваждаме, посоляваме на вкус, поразбъркваме и оставяме тавата в изключената фурна за около 5-6 мин. Изваждаме поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Да Ви е сладко. Много бяло вино поеха.

П.П. Лютеницата можем да заменим с един настърган домат и да добавим маслини.



Добър апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар