четвъртък, 13 март 2014 г.

Омлет с месо от раци.


„Восток- дело тонкое”. Ето едно различно предложение за омлет.

Продукти: 6 бр. яйца, 150 г месо от раци /рачешки рулца/, 2 стръка пресен лук, по щипка захар,бял пипер, 2 ч.л. светъл соев сос, 2- 3 с.л. олио, 1 и ½ с.л. сос от стриди.

Н
ачин на приготвяне: Разбийте яйцата със соевия сос, захарта, пипера и 2 с.л. студена вода. Загрейте олиото в китайски тиган. Запържете нарязаният лук за 30 сек., прибавете ситно накълцаното месо от раци. Запържете около минута. Залейте с разбитите яйца и пържете от двете страни до леко зачервяване. Нарежете и залейте със сос от стриди.
Понеже тиганът ми е неподходящ, след запържването на месото от раци, прехвърлих в тавичка и запекох във фурна, без да обръщам. Около 10 мин. на 200 градуса.




Добър апетит!

2 коментара: