Продукти:
200 г краве масло, 240 г брашно, 200 г захар, 160 г смелени орехи, 5 яйца /XL/, 1 бакпулвер, 2 ванилии
мармалад от шипки /може и от друг плод/
200 г краве масло, 240 г брашно, 200 г захар, 160 г смелени орехи, 5 яйца /XL/, 1 бакпулвер, 2 ванилии
мармалад от шипки /може и от друг плод/
Начин
на приготвяне:
Разбиваме маслото с 4 жълтъка, едно цяло яйце, 100 г захар. Постепенно прибавяме омесените брашно, бакпулвер, една ванилия и бъркаме, да се получат мехурчета. Изсипваме сместа в намазана с масло тавичка е слагаме да се пече/180градуса/ докато хване коричка, преди да е допечено до края тестото. Тук е тънкостта блатът трябва почти да е изпечен /около 15мин./, за са може да издържи мармалада без, последният да потъва. Намазваме с мармалад и най-отгоре разстиламе сместа от четирите разбити белтъка с останалата захар и омесени с ванилията смелени орехи. Сладкишът се пече отново в умерена фурна, до окончателното му изпичане. Отнема още около 15-20 мин.
Разбиваме маслото с 4 жълтъка, едно цяло яйце, 100 г захар. Постепенно прибавяме омесените брашно, бакпулвер, една ванилия и бъркаме, да се получат мехурчета. Изсипваме сместа в намазана с масло тавичка е слагаме да се пече/180градуса/ докато хване коричка, преди да е допечено до края тестото. Тук е тънкостта блатът трябва почти да е изпечен /около 15мин./, за са може да издържи мармалада без, последният да потъва. Намазваме с мармалад и най-отгоре разстиламе сместа от четирите разбити белтъка с останалата захар и омесени с ванилията смелени орехи. Сладкишът се пече отново в умерена фурна, до окончателното му изпичане. Отнема още около 15-20 мин.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар