Една разядка.
Вкусна и лесна.
Продукти: 2 средни глави
чесън, 1 ч.ч. смелени орехи, 2-3 филии сухар, 3 ч.л. лимонов сок, 5-6 с.л. олио
/зехтин/, 3-4 с.л. кисело мляко и сол на вкус.
Начин на
приготвяне:
Счукваме със сол обелените скилидки на две глави чеснов лук. Прибавяме една
ч.ч. смелени орехи и разбиваме добре.Накисваме в студена вода 2-3 филии сухар
или много твърд бял хляб. Изкисваме ги много добре от водата и разбиваме с чесъна.
Прибавяме оцет или лимонов сок на вкус и постепенно 5-6 с.л. олио /зехтин/,
като бием непрекъснато, докато сместа стане гладка като майонеза. Накрая
прибавяме 3-4 с.л. кисело мляко.
П.П.
За предпочитане е да се ползва български чесън, две средни глави. Вносният -
ирански или китайски е много лют и трябва да се намали количеството. Сложих 3 ч.л.
лимонов сок. Ако се използва твърд бял хляб, хубаво е да се накисне в прясно
мляко. Не спазих точно технологията на приготвянето. Просто всички продукти ги сложих в робота, без ситно смлените орехи и
пасирах.
Запасете
се с порядъчно количество ракия
Добър
апетит и Наздраве!
Звучи много вкусно! Не знам защо обаче на подобни разядки се казва фалшив хайвер. Миналата година и аз правих фалшив хайвер, по рецепта на майката на една колежка, а пък бше от грис. Странна работа... И определено няма нищо от хайвер вътре.
ОтговорИзтриванеХубав ден! :)
Че няма хайвер да така е€ :) Затова е фалшив. Поздрави!
ИзтриванеРакия не пия, но на препечена филия отгоре с този хайвер не отказвам! :)
ОтговорИзтриванеТопъл мартенски ден ти пожелавам!
Да, така е Жани! Можеш и да добавиш резенче прясно сирене. Поздрави.
Изтриване