събота, 15 март 2014 г.

Картофени крокети

Нещо лесно за изпълнение, но същевременно и много вкусно.

Продукти: 1 кг картофи, 1
00 г краве масло, 2 яйца + 2 жълтъка, сол, черен пипер на вкус. Може да се добави 150 г кашкавал, настърган.

Панировка: 3 яйца, брашно и галета за паниране, олио за изпържването.

Приготвяне: Маслото се разбива на пяна с яйцата и жълтъците, прибавят се солта, черния пипер, сварените и намачкани / пресовани/ картофи. ВНИМАНИЕ - картофите трябва да са изстинали и сварени от предния ден.
Трябва да се получи гъсто тесто. Правим топки колкото орех или продълговати формички, като двойно късо кебапче. Овалваме в брашното, разбитите на пяна яйца и галета. Изпържваме в гореща мазнина /олио/.

Добър апетит!


 

2 коментара:

  1. Страхотни са, много ги обичам! А брашно не слагаш ли и в тестото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Не слагам брашно в сместа, но картофите трябва да са студени когато ги смесваш с другите продукти.
      Ако евентуално е рядка сместа, прибави картофено брашно.После с намокрени ръце оформаш крокетите. Поздрави!

      Изтриване