събота, 22 март 2014 г.

Пържени филии /Джинджипапа /


Ето едни наистина божествени пържени филии. Остават меки и на другия ден.
Продукти:
100 г брашно -3/4 ч.ч.,4 бр. яйца, сода за хляб – 3 г /1/2 ч.л./, прясно мляко 300 мл / 1 и ½ ч.ч./,сол-3 г /1/2ч.л./, твърд бял хляб – 1 бр. или 20 бр. филийки за тостер. 250 г краве масло, 100 г пудра захар.


Приготвяне: В дълбок съд се разбиват яйцата, прибавя се прясното мляко. Омесваме брашното, солта и содата за хляб и прибавяме млякото с разбитите яйца на тънка струя, като бъркаме постоянно. Оставяме сместа около 20мин. и след това потапяме филийките и изпържваме от двете страни до зачервяване в мазнината.Ръсим с пудра захар.

Ч.ч. – 200 мл .
П.П. Аз не използвах за пържене краве масло, а олио - около 200мл . Не поръсих с пудра захар, а ги похапнахме с прясно сирене и мед. Е някои с кисело мляко и мед.
Филийките стават меки и много вкусни. Предпоследният път когато ги правих, останаха за другия ден,тъй като бях изпържил два хляба и бяха меки,въпреки че ги държах в хладилника.



Източник: Българска национална кухня.

Добър апетит!

6 коментара:

  1. С прясно мляко стават чудесни!
    Твоите изглеждат много апетитно, Ванка :)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам ги поднесени във всякакви варианти, май последното /сладко -солено/ най ми допада! :)
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Знаеш ти - пестил и прясно сирене. Чудесна комбинация. :) Поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте! Отново съм аз с курабийките:) Моля да публикувате, ако имате, домашна рецепта за пестил. От дете не съм яла. Благодаря Ви предварително!

      Изтриване
    3. Здравейте! Бях запланувал да публикувам рецептата за пестил тук през лятото, но явно трябва да го направя по рано. В близките дни ще я постна. Хубава вечер!

      Изтриване
  3. Еййййй, че апетитно! Благодаря.

    ОтговорИзтриване