вторник, 1 юли 2014 г.

Шпиковани картофи на фурна.


Много подходящи за гарнитура към месо. Но може да си ги хапвате и без месото. J

Продукти: 8-9 средно големи картофа, , 1 по голяма глава кромид лук,1 по голям морков, 1-2 червени чушки, по желание чеснови скилидки, пресен джоджен, чубрица, смлени чер и червен пипер, олио за пържене и сол.


Начин на приготвяне: Обелваме картофите и леко ги изпържваме в олио. Колкото да порозовеят на места. После им правиме 2-3 прореза напречно /да не стигат до дъното, за да не се разпадат картофите/ и пълним с лук, нарязан на тънки колелца, морков, нарязан на тънки филийки или колелца, червен пипер и скилидки чесън. Прехвърляме в по дълбока тавичка наливаме малко вода /1 пръст/, поръсваме с червен, чер  пипер, сол, чубрица и джоджен. Заливаме с останалото врящо олио и печем около 30-35мин. на 170 градуса под фолио. После махаме фолиото и допичаме още 10 мин.



Времето е ориентировъчно. Тъй като има множество разновидни картофи е хубаво да се проверите, дали картофита са изпечени, като набодете с вилица най „дебелият” и ако тя влиза спокойно, те са готови.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. При тези вкусни картофи - никакво месо! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе, хубава гарнитура са! Но щом така си решила. :) Поздрави!

      Изтриване