неделя, 6 юли 2014 г.

Мъфини с боровинки и малини

Продукти: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар на пясък,  100 г  краве масло  /можете да използвате и маргарин/ при стайна температура, 2 големи яйца, 3 бр. ванилия, 2 чаени лъжички  бакпулвер /1 пакетче/, 1/4 ч. л.  сол, 100 мл прясно мляко /сварено/,1 и ½ ч.ч боровинки - пресни или замразени боровинки, ½ ч.ч. пресни или замразени малини, ¼ ч.л. смляно индийско орехче

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.

Гнездата на форми за мъфини 

 



 
 
 
 
 
 
се застилат с хартиени форми.         
 

 
Брашното се пресява и смесва с бакпулвера, солта, ванилията и индийското орехче.
Разбива се кравето масло. Отделно се разбиват яйцата и захарта на пяна. Постепенно,чрез постоянно биене се прибавят към маслото. Добавя се половината от омесеното брашно, като се бърка с дървена лъжица. След това млякото, омесва се и накрая останалата част от брашното.Всичко се обърква много добре с дървена лъжица. /Може и с миксер, но на НИСКА СКОРОСТ/. Накрая се слагат  боровинките и малините, като отново всичко се  разбърква с дървена лъжица. Разпределяме тестото в хартиените форми, като последните трябва да се пълни 2/3 от обемът си.

Печем в предварително загрятата фурна от 15 до 20 мин., до  златисто кафяво.  Проба с дървена клечка за зъби  или при натиск на пръстите върху  мъфината, тя трябва да пружинира.

 
Изпечените мъфини, след изваждане от фурната се оставят да престоят във формата 15 минути.

Добър апетит!

Чаена чаша = 200 мл  .

Няма коментари:

Публикуване на коментар