вторник, 29 юли 2014 г.

Пържено пиле с фастъци и люта чушка

Продукти: 400 г обезкостени пилешки гърди, 1 ч.л. ситно настърган корен от джинджифил, 1 с.л. сухо шери /бяло вино/, 1 и ½ с.л. светъл соев сос, 1 малка червена люта чушка, 1/2 ч.ч. суров обелен фастък /кашу/, 100 мл оризово олио /зехтин/, 1 средноголяма глава кромид лук, 2 скилидки чесън,  1 малка червена чушка /сладка/, 1 малка зелена чушка /сладка/, 1 ч.ч. бамбукови връхчета, 100 мл пилешки бульон, 1 ч.л. чили сос /по желание/, 2 ч.л. нишесте с връх, щипка захар.

Начин на приготвяне:  Нарежете месото на кубчета по 2 см. и ги сложете в съд заедно с джинджифила, шерито и соевият сос. Мариновайте 30 мин. Изчистете чушките от семената и дръжките. Запържете нарязаната на дребно люта чушка и фастъците в горещото олио за около 60 сек., прибавете нарязаният на ситни кръгчета чесън, нарязаният на полумесеци лук, нарязаните на ромбчета сладки чушки и бамбуковите връхчета. Пържете още 60 сек. и извадете всичко с решетъчна лъжица. Сложете пилешкото месо и пържете 2-3 мин..Добавете сместа от пилешки бульон, нишестето и чили соса. Бъркайте докато се сгъсти. Сложете извадените зеленчуци и фастъци. Поръсете с щипка захар и бъркайте още 60 сек. Готово.

Имате под ръка студено бяло вино, нали? Налейте си и

Добър апетит!


Аз лично добавям към зеленчуците  1 малък морков нарязан на ивици по 2-3 см и слагам в ястието 120 г кашу.

8 коментара: