Продукти: 1
кг картофи, 2 глави кромид лук / може и червен/,
2 с.л. магданоз /копър/, 1.5 с.л. оцет – 6 градуса /лимонов сок/, 3 с.л. олио
/зехтин, разтопено краве масло/, 1.5 ч.л. сол, маслини за украса.
Начин
на приготвяне: Картофите се измиват добре със студена
вода и се сваряват в леко подсолена вода. Като ги боднем с вилица, тя трябва да
влиза безпрепятствено от единият край до другия на картофа. Умишлено не давам
време за варене, защото картофите са толкова много на видове, че ми е
невъзможно да го определя. Варим на умерена температура, щом заври водата. Още
топли се обелват и нарязват на малки кубчета – 2 см. Веднага се прибавят
мазнината, оцета и солта. Разбърква се с ДЪРВЕНА лъжица. После слагаме
нарязаният на полумесеци или по дребно
лук /предпочитан от мен е червеният/, накълцаният на дребно пресен магданоз или
копър. Разбъркваме внимателно и най отгоре украсяваме с маслини
Сервираме. Добър апетит!
за мен гарнитурата на салатата, моля :)
ОтговорИзтриванеНаздраве, Ванка! Такава я обичаме и ние салатата :)
Наздраве Пепи1 За теб всичко в комплект. :) Поздрави!
Изтриване