Застройка: 1 яйце, 1 с.л. брашно, 2 с.л. кисело краве мляко, 1 ч.л. лимонов сок.
Начин
на приготвяне: Обелваме тиквичката и картофите, и ги
нарязваме на малки кубчета по 1,5 – 2 см . Морковът нарязваме на кръгчета,
целината и лукът на дребно. Скилидките чесън накълцваме. Оризът измиваме и
оцеждаме.
В подходяща тенджера загряваме олиото и зехтина,
запържваме за кратко лукът, чесънът, целината, оризът и морковът. Добавяме
нарязаните тиквичка и картофи. Пържим още около минута и наливаме водата. Като
заври, намаляваме на умерен огън и оставяме да ври под похлупак 30 мин., докато
се сварят зеленчуците и оризът. Накрая посоляваме, поръсваме с черен пипер.Разбиваме добре яйцето с лимоновият сок и млякото. Добавяме пресятото брашно. Забъркваме кашичка, която разреждаме на тънка струйка с 1 черпак течност от супата. Снемаме готовата супа от огъня, оставяме за около минута и на тънка струйка при постоянно бъркаме прибавяме застройката. Готово!
Поднасяме поръсена с накълцан магданоз.
Добър апетит!
Страхотно! Прави се!
ОтговорИзтриванеСупер е!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване