петък, 19 септември 2014 г.

Чушки бюрек

Продукти: 8 бр.  чушки изпечени и обелени, 300 г сирене, 1 яйце, 1 по голяма скилидка чесън, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, 1 с.л. разтопено краве масло, сол на вкус.
За панировката: 2 бр. яйца, 1 с.л. студена вода, брашно и галета за овалване.
Резенчета червени домати за запушване отворите на чушките.
Олио за пържене.

Начин на приготвяне: Изчиствате чушките от дръжките и семето и ги изпичате. Обелвате ги.
Омесвате яйцата, сиренето, магданоза, пресованата скилидка чесън и кравето масло. Оставяте за 30 мин. в хладилник.Хубаво е чушките също да са на студено през това време.
Две яйца се разбиват с 1 с.л. студена вода на пяна.
Печените чушки се напълват внимателно с приготвената плънка. /Да не се прпепълват/. Леко се притискат, запушва се отвора с резенче домат и овалват в брашно. Оставят се на набрашнена повръхност – дървена дъска. После последователно, преди печене чушката се овалва в разбитите яйца, галета, пак в яйцата и пържи в загрятата мазнина – малко над средната температура. Изпържените чушки се посоляват на вкус. Оставят се върху готварска хартия да си оцедят излишната мазнина.

Добър апетит!

4 коментара: