Продукти: 4
бр. яйца, 300 г сирене, 600 - 700 г изпечени и почистени от дръжките и
семето чушки, 3-4 скилидки чесън, 150 – 200 г колбас по избор, 2 с.л. олио, ½
връзка пресен магданоз, 1/3 ч.л. меланж /смлян чер и бял пипер/, сол на вкус.
Начин
на приготвяне: Изпечените и почистени чушки нарязвате на
едри парчета. Яйцата обърквате с натрошеното сирене, накълцаният магданоз,
меланжа и пресованите скилидки чесън. Добавяте нарязаните чушки, колбас и
обърквате. Изсипвате сместа в намазана с олио тавичка и печете около 20 мин. на
умерена фурна – 190 градуса.Ястието търпи вариации. Може да се добави накълцан лук и нарязан на кубчета домат изчистен от обвивката и семето. Като калбас най често използвам бекон, шунка или суджук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар