понеделник, 8 септември 2014 г.

Лютеница

Продукти: Червени пиперки - 10 кг., домати - 5 кг., оцет 6 градуса -100 мл., олио – 400 мл., захар – 200 гр., пресен магданоз – 2 връзки, чесън – 2 глави, сол на вкус – около 100 гр.

Начин на приготвяне: Пиперките се опичат, обелват и смилат на машинка за месо /едро/, Доматите се смилат с машинка за сок и варят в олиото, оцета солта и захарта. Прибавят се смелените пиперки. Сместа се вари до сгъстяване. Малко преди сваляне от огъня се прибавят нарязаните магданоз и чесън. Лютеницата се пълни в буркани докато е топла и стерилизира
25 - 30мин.
 
  Добър апетит!

2 коментара: