Начин
на приготвяне: Ако ще печете цяло парче , хубаво да е с кокал месото.
Измивате го със студена вода, подсушавате.
Натърквате отвсякъде със сол и оставяте да постои 30 мин.
След това от разтопеното краве масло, виното, смлените
подправки забърквате „кашичка” и намазвате отвсякъде посоленото месо. Слагате в
тава, наливате 120 мл вода и печете 1.30 ч. под фолио на 170 градуса.
Картофите обелвате и измивате. Нарязвате на по едри
парчета – четвъртинки , поръсвате с малко сол и омесвате с нарязаните зеленчуци
и подправки – лук,чесън, джоджен, девисил. Оставяте захлупени в дълбок съд.След 1.30 ч. вадите агнешкото месо, обливате го с течността от тавата и прибавяте картофите с подправките. Печете под фолио още 30 мин. После махате фолиото увеличавате градусите на 220 градуса. и печете месото по 10 мин. от всяка страна, до придобиване на приятно зачервена коричка.
Добър
апетит!
Дадохте ми идея за агнешкото на Гергьовден:)) Нямам бутче, но и отделните мръвки ще станат вкусни. Обаче аз избягвам да готвя с вино. Имаме домашно, но предпочитаме да го пием:)) Пробвали ли сте с бира? Чаша-две бира плюс наполовината вода, зависи от обема на месото. За моите "домашни любимци" е любима рецепта. Плюс малко мащерка, демек бабина душица.
ОтговорИзтриванеХубави празнични дни!
И това е мнооого апетитно. Наздраве с хубаво червено вино. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване