четвъртък, 17 април 2014 г.

Миш маш



Според Уикипедия Миш-маш е вид безмесно ястие, приготвяно от лук, чушки, домати, сирене и яйца, характерно за българската кухня. Съществуват и варианти при които към ястието се добавят и патладжани, бамя или моркови, както и такива без сирене.
Аз го приготвям по този начин.

Продукти: 1,2 кг червен пипер /избират се по-месести чушки/, 2 глави лук, 4-5 скилидки чесън, 2 по-големи домата, 4 яйца, 250 г сирене, 4 с.л. олио, 3 с.л. нарязан пресен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Изпичаме пипера, обелваме го и нарязваме на едри парчета. Лукът също нарязваме по едричко и запържваме в сгорещеното олио, прибавяме обеленото и настъргано домати и скилидките чесън. Задушаваме на умерен огън, докато се сгъсти /4-5мин. /. Прибавяме нарязаните парчета пипер и съвсем леко разбитите яйца. Бъркаме докато яйцата са полуготови и тогава добавяме натрошеното на едро сирене и магданоза. Задушаваме още 2-3мин. и поръсваме с черен пипер и сол на вкус.  

П.П. Може би не е типично, но понякога добавям по лъжица-две кисело мляко преди сваляне от огъня.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар