Продукти: 1 кг. агнешко месо от бута или плешката, 1 връзка зелен лук, 3-4 скилидки чесън или 1 зелен стрък, 1/2ч.л. червен пипер, 1ч.л. равна чер пипер, 2-3 щипки кимион, куркума, 2 с.л. джоджен, магданоз, 80 мл. олио /краве масло/за пържене, 1с.л. бяло вино, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Нарязваме почистеното, измито и
подсушено месо на едри парчета с дебелина 1см.. Запържваме в тенджера от всяка
страна по 7-8 мин., до приятно зачервяване /Може да отнеме различно време от
посоченото в зависимост от месото/. Прехвърляме в затоплен съд запържените
парчета до свършването им. В останалата в тенджерата мазнина запържваме лука, чесъна
и за около 60 сек червеният пипер. Връщаме месото обратно, наливаме топла вода
до нивото на месото. Прибавяме останалате подправки, виното и солта. Задушаваме
на умерена температура под похлупак около час, докато изври водата и месото стане
готово.
Налейте си
бяло вино и сервирайте в комбинация с варен ориз или зелена салата.
Добър апетит!
В тенджерата при задушаването на месото
можете да добавите някоя агнешка кост и
1 супена лъжица размита едросмляна домашна лютеница.
Благодаря. Аз съм по червеното вино и ще си го изпия за твое здраве и с пожелания все такива апетитни госби да предлагаш. Не че не си ги правим и ние, ама е друго да прибавиш и нещо ново и да стане още по-апетитно.
ОтговорИзтриванеОще веднъж благодаря, Ванка!