Начин на приготвяне: Почистеното от ципите и измито месо
нарязваме на малки хапки и задушаваме в мазнината, заедно с нарязаният лук,
чесън и морков. Заливаме с 1.5 литра вода и варим на умерен огън под похлупак
докато месото омекне. Отне ми малко повече от 45мин. Прибавяме изчистеният и
измит със студена вода ориз.Когато оризът се свари – около 25 мин., го сваляме от
огъня и прибавяме застройката - разбитите и омесени яйца, кисело мляко и
лимонов сок. Подправяме със сол на вкус, поръсваме с черния,червения пипер,
нарязаните на ситно зелени подправки. /Ако желаете можете да сложите
подправките 1 мин. преди да свалите ястието от огъня/.
Някой в коментарите спомена за застройка само с яйце, ето как изглежда.
Някой в коментарите спомена за застройка само с яйце, ето как изглежда.
застройка само с яйце |
Добър апетит!
И аз я правя така, но я застройвам само с жълтъци.
ОтговорИзтриванеРадвам се,че разбирате от вкусни манджи. :)
Изтриване