Картоф
по желание; натрошено сирене или кисело мляко при сервиране.
Начин
на приготвяне: Коппривата се измива и
попарва с 1 литър вряла вода. След 10 мин. оцежда и нарязва на дребно.
В мазнината се задушават ситно нарязаният лук. След това се
добавя пресятото брашно,червен пипер и малко вода. Слага се копривата. Задушава
се. Налива се 500 мл. гореща вода и се оставя да кипне. Намаля се огънят до
умерен, прибавя се 1 л.гореща вода, оризът, нарязаните картоф и морков.След
15мин. добавяте размитото в малко вода доматено пюре. Вари се още около 15 мин. Накрая / 5 мин.
преди да снемем от огъня/ се слагат сол на вкус, черният пипер и накълцаните
джоджен и магданоз. Застройва се с едно разбито яйце и лимоновия сок, веднага
след свалим тенджерата от огъня.
При поднасяне се гарнира с кисело мляко или натрошено сирене.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар