Пухкави,
ронливи, с богат, кремообразен вкус. Пропорциите са перфектни, така че
бисквитките не са сухи - отвътре са леко влажни, почти крехки, особено ако се
оставят да се охладят напълно.
В
началото хрупат, след което се разтапят... Ще ви се иска да продължите да
ядете. А спретната пръстеновидна форма е идеална за потапяне в мляко или кафе.
Перфектен вариант за дълго чаено парти с интимен разговор..., за празници.
Продукти: 300
г пшенично брашно, 200 г краве масло,
100 г захар,100 г сушени череши, 1 яйце, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол.
Брашно за разточване, пудра захар за поръсване.
Начин
на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника, за да
омекне. Разбийте го със захарта щипка сол да стане пухкаво, като използвате
миксер за около 3 минути.
Сложете яйцето при маслото и продължете да разбивате,
докато сместа стане гладка.
В отделна купа пресейте пшеничното брашно с 1 чаена
лъжичка бакпулвер. Добавете го на порции към сместа от масло и яйце, като
бъркате постоянно. След като сложите половината брашно започнете да месите
докато тестото стане меко, но не лепкаво.
Изплакнете със студена вода сушените череши, подсушете ги
и ги добавете към тестото.
Разделете на 2 порции, оформете ги на малки, дебели
питки. Загърнете в прозрачно фолио и охладете в хладилник за поне 1 час / за
предпочитане за една нощ /.
Извадете и оставете тестото да почине 5 минути /да
омекне/, преди да го разточите. Разточете го върху набрашнена дъска с дебелина
5-6 мм.
Изрежете кръгчета: първо кръгчета с диаметър 8 см, след
това отвор с диаметър 2 см в центъра. Съберете останалото тесто, не го месете
дълго и го разточете отново.
Поставете пръстените върху хартия за печене.
Печете във фурната на 190 градуса по Целзий за 10 – 11 минути
– трябва да останат светли на цвят. Оставете да се охладят първо в тавата за
печене, след което ги прехвърлете върху решетка.
Съхранявайте в затворена кутия до 7 дни. Поръсете с пудра захар, ако желаете, но са чудесни и без нея.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар