За
10 минути получавате вкусно, ароматно и пикантно ястие със зеленчуци! Съпругата
ми се влюби в тези патладжани. Яде ги за закуска, обяд и вечеря. Вкусни са!
Продукти: 500
г патладжани, 1 ч.л. сол, около 2 л вода.
За
соса: 4 с.л. растително масло (аз използвах зехтин), 1 връзка
магданоз, сока на 1/2 лимон, 3 големи скилидки чесън, 1 ч.л. мед, , 1 ч.л.
червен пипер, ½ ч.л. лют червен пипер /люспи/, ½ ч.л. смлян кимион, ½ ч.л. сол.
Вода за накисване на патладжаните.
Начин
на приготвяне: Патладжаните се почистват от дръжката и
кожата. Накисват се 45 минути във вода.
Кипнете водата със сол в тенджера. Добавете обелените и
нарязани на кубчета патладжани. Покрийте тенджерата и гответе на среден огън за
10-12 минути.
Докато се варят направете соса. Смесете в купа ситно
нарязани магданоз, чесъна, счукан на гладка паста със солта, сока на половин
лимон, растителното масло, меда, червения пипер, лютия червен пипер и смления
кимион.
Сложете готовите патладжани в гевгир. Когато цялата
течност се отцеди, добавете ги горещи към соса в купата. Разбъркайте добре.
Покрийте ги и оставете да се охладят за 1-2 часа.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар