Търсите
интересна идея за предястие или аперитив, която е малко по-различна от
обичайното? Опитайте тези солени бисквитки с горгонзола и орехи , идеални за да
впечатлят гостите Ви със своя наситен вкус и ронлива текстура. Лесни за
приготвяне, тези бисквитки са вдъхновени от солено тесто /което лесно се рони/
и са чудесни, като лека закуска на шведска маса, или като идея за домашен
подарък!
Продукти: 100
г бяло брашно, 100 г нарязани орехови ядки, 45 г краве масло, 1/3 ч.л. сода
бикарбонат, 80 г сирене горгонзола, 20 г сирене пармезан, щипка сол, 1/3 ч.л.
прясно смлян бял пипер.
Начин
на приготвяне:
В купа смесете брашното, содата и 70 г едро нарязани.
Добавете мекото масло , нарязаната на ситно горгонзола,
настъргания пармезана , щипка сол и смления пипер .
Разбъркайте с лъжица, след което продължете с ръце,
докато получите гладка смес.
Оформете тестото във формата на салам, като леко
сплескате двата края.
Увийте го в стреч фолио и го сложете в в хладилник за 1,5
– 2 часа.
Смелете в кафемелачка 3 г орехови ядки.
Пригответе тава за печене с хартия за печене .
Извадете тестото, махнете фолиото. Оваляйте го в
смелените орехи и нарежете на филийки с дебелина приблизително 0,5 см .
Подредете бисквитите върху тавата за печене, като
оставите малко разстояние между всяка една.
Печете в предварително загрята статична фурна на 180°C около
15 минути
Добър
апетит!
Промених
леко рецептата, като замених сиренето горгонзола. Домочадието не обича това
сирене. Вместо него сложих френско синьо сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар