сряда, 26 ноември 2025 г.

Солени бисквити с горгонзола и орехи

 


Търсите интересна идея за предястие или аперитив, която е малко по-различна от обичайното? Опитайте тези солени бисквитки с горгонзола и орехи , идеални за да впечатлят гостите Ви със своя наситен вкус и ронлива текстура. Лесни за приготвяне, тези бисквитки са вдъхновени от солено тесто /което лесно се рони/ и са чудесни, като лека закуска на шведска маса, или като идея за домашен подарък!

Продукти: 100 г бяло брашно, 100 г нарязани орехови ядки, 45 г краве масло, 1/3 ч.л. сода бикарбонат, 80 г сирене горгонзола, 20 г сирене пармезан, щипка сол, 1/3 ч.л. прясно смлян бял пипер.

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, содата и 70 г едро нарязани.

Добавете мекото масло , нарязаната на ситно горгонзола, настъргания пармезана , щипка сол и смления пипер .

Разбъркайте с лъжица, след което продължете с ръце, докато получите гладка смес.

Оформете тестото във формата на салам, като леко сплескате двата края.

Увийте го в стреч фолио и го сложете в в хладилник за 1,5 – 2 часа.

Смелете в кафемелачка 3 г орехови ядки.

Пригответе тава за печене с хартия за печене .

Извадете тестото, махнете фолиото. Оваляйте го в смелените орехи и нарежете на филийки с дебелина приблизително 0,5 см .

Подредете бисквитите върху тавата за печене, като оставите малко разстояние между всяка една.

Печете в предварително загрята статична фурна на 180°C около 15 минути

Добър апетит!

Промених леко рецептата, като замених сиренето горгонзола. Домочадието не обича това сирене. Вместо него сложих френско синьо сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар