Начин на приготвяне: Нарежете беконът на лентички с 3-4 см . дължина. Мидите размразете, измийте и подсушете.
Загрейте маслото в тиган с подебело дъно на умерена температура. Запържете
бекона за 4 мин. После добавете нарязаният на ситно лук, пресованият чесън и подсушените
миди. Увеличете огъня на умерено силен. Пържете мидите от всяка страна по 2
мин. или общо 4 мин. като бъркате постоянно с дървена лъжица. Накрая поръсете с
подправките, солта и 1 с.л. бяло вино. Разбъркайте още около 1 мин.. Отнемете
от огъня, захлупете и оставете така 5-6 мин. Сервирайте с резенче лимон.
Добър апетит!
Вместо лют червен
пипер можете да сложите обикновен, ако не обичате пикантното. Но с лютият
бялото вино върви по добре. J
По желание поднесете
върху канапе от сварен ориз.
Благодаря за рецептата! Имаме тук пресни миди и с тях направихме двойна доза. Много добре се получиха. Това за бялото вино е вярно, но и бирата замина.
ОтговорИзтриване