Заливка – 2 малки яйца, 1 ч.л олио, 2-3 щипки смлян червен пипер.
Начин
на приготвяне: Смиламе месото /без кожа/ на машинка. Добавяме
всички други продукти. Кашкавалът настърган на едро ренде. Галетата ги заливаме
в подходящ съд с млякото и ги оставяве за около час – час и половина да
набъбнат /поемат млякото/.Чесънът пасираме или счукваме много на ситно.
Замесваме кайма, която оставяме покрита за около час на студено в хладилника.
После изваждаме и оформяме 5 броя по големи кюфтета, като оставяме малка
вдлъбнатина в горната им част.
Поставяме в тава с незалепващо покритие и печем в
предварително загрята на 200 градуса фурна 15 мин.През това време разбиваме 2 бр. яйца, с малко олио и червен пипер. Изваждаме кюфтетата заливаме внимателно отгоре с яйцата и допичаме още 10 мин.
Сервираме топли с подходяща гарнитура.
Добър
апетит!
Обичам пилешки кюфтета, а тези изглеждат съвършени. Благодаря за подсещането, отдавна не съм хапвала, а и рецептата ти е чудна.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави!
Изтриване