По
желание – 125 г крема сирене от сметана
Масло
за намазване на тавата.
Начин на приготвяне: Сварявате в подходяща тенджера
прясното мляко и прибавяте юфката. Варите около 5 мин. на умерен огън. Снемате
от нагревателния уред, прибавяте кравето масло, разбитите яйца, захарта, меда, /кремата
сирене/ и ванилията. Обърквате хубаво всичко. Прехвърляте сместа в намазнена тавичка
и печете във фурна, предварително загрята на 170 градуса около 60 мин., докато
стане юфката кафява отгоре и се стегне крем карамела. Оставяте на хладно да изстине за 3-4 часа.
Вариант с крема сирене |
Медът в рецептата може да бъде заменен с равно количество захар.
Добър апетит!
Ванка, тъкмо ми се хапваше нещо сладичко. Тотално ме разби, вълшебнико!
ОтговорИзтриванеКак ти идват такива вкусни идеи ? Ама то, шило в торба стои ли? Комплименти,Ванка и
хубав ден от мен.
Нора
Много сочен десерт,Ванка,и какъв апетитен цвят,супер е!
ОтговорИзтриванеНикога не съм купувала домашна юфка, а то какви вкусотийки можело да се приготвят с нея.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята, г-н Пейчев!
Здравейте! И аз благодаря че се отбихте тук!
Изтриване