четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Салата от гъби по италиански

Продукти: 500 гр. малки гъби-пачи крак /става и с печурки/, 250 гр. лук, 1 бр. лютива чушчица, 2 скилидки чесън, 5 с.л. олио, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, сол, смлян чер пипер и оцет на вкус.

Начин на приготвяне: Изчистваме, измиваме гъбите и ги сваряваме леко - около 8-10 мин. на умерен огън. Оставяме ги да се оцедят и изстинат и ако не са съвсем дребни ги нарязваме на малки парчета. Обелваме и нарязваме на тънки кръгчета лука, изчистваме от семето лютивата чушка и я нарязваме на ситно. Приготвяме заливката от счукания в малко сол чесън, олиото, оцета и черния пипер. Заливаме с нея приготвените гъби. Добавяме нарязания лук, магданоз и люта чушка. Оставяме на хладно /в хладилника/ поне два часа. Сервираме с топъл препечен хляб.
Става и за гарнитура към печено месо.

Добър апетит!

1 коментар: