Начин на приготвяне: Изчистваме, измиваме гъбите и ги сваряваме леко - около 8-10 мин. на умерен огън. Оставяме ги да се оцедят и изстинат и ако не са съвсем дребни ги нарязваме на малки парчета. Обелваме и нарязваме на тънки кръгчета лука, изчистваме от семето лютивата чушка и я нарязваме на ситно. Приготвяме заливката от счукания в малко сол чесън, олиото, оцета и черния пипер. Заливаме с нея приготвените гъби. Добавяме нарязания лук, магданоз и люта чушка. Оставяме на хладно /в хладилника/ поне два часа. Сервираме с топъл препечен хляб.
Става и за гарнитура към печено месо.
Добър апетит!
Вкусна салатчица.
ОтговорИзтриване