събота, 28 февруари 2015 г.

Зелена салата - 2


Продукти за една порция: 50 г млади листа от спанак, 50 г млади листа от червено цвекло, 50 г млади листа от дива рукола, 50 г млади листа от маруля, 50 г червено домати, 50 г обелена краставица, 1 стрък зелен лук, 5-6 бр. черни обезкостени маслини.

Дресинг - 1/4  с.л. винен оцет, 3 / 4 с.л. балсамов оцет, на върха на нож, дижонска горчица – колкото голяма капка, ½ ч.л. мед, ½ скилидка чесън настъргана на много ситно, 1/4 ч.л. прясно нарязан босилек /може да се пропусне, ако нямате/, 1 с.л. олио, 1с.л. зехтин, няколко щипки сол /на вкус/, щипка черен пипер.

Начин на приготвяне: Измийте и почистете зеленчуците. Накъсайте по едрите листа на дребно. Лукът почистете и нарежете на дребно. Доматът обелете и нарежете, краставицата също обелена и нарязана. Добавете маслините и омесете внимателно, без да мачкате.
Дресинг 
– омесвате всички продукти и оставяте поне 2 часа да престоят, като периодично обърквате /разклащате, ако е в чаша или шишенче/.
Заливате салатата с дресинга и омесете внимателно.
Готово

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Прекрасна салата, чудесна за предястие или гарнитура.Мнооого, мноого вкусна и питателна.Листата на червеното цвекло са идеални за салати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Салатката е идеална за хората, които спазват Постите. Поздрави!

    ОтговорИзтриване