Продукти: 1
кг картофи, 250 г сирене, 3-4 яйца, 150 г шунка /бекон/, 100 г кашкавал,
1 ч.л. стрита чубрица, ½ ч.л. чер пипер,
1 ч.л. сол с връх, 60 г краве масло.
Мазнина за намазване на тавичката.
Начин
на приготвяне: Сварявате картофите, обелвате и
почиствате. Намачквате с вилица. Омесвате със солта, чубрицата, черният пипер и
40 г разтопено краве масло.
Сиренето натрошавате на бучици, омесвате с 3-4 яйца /в
зависимост от големината им/ и нарязаната на кубчета шунка.
Намазвате дъното с мазнина на тава с размери 28 на 20.
Разстилате първо картофите, после омесените яйца, сирене и шунка, накрая
настърганият кашкавал.Разпределяте отгоре малки парчета на много места 20 г
краве масло Запичате в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-22
мин., до приятно зачервяване на кашкавала.
Добър
апетит!
Вкусничко, Иван!
ОтговорИзтриване