сряда, 11 февруари 2015 г.

Сладкиш „Фантазия”



Този сладкиш е изцяло дело на фантазията ми. Бях мотивиран от рецептата за сладкиш „Агнеса”. Нагласих продуктите за блата според моят вкус, а отгоре слагам крем в зависимост продуктите които имам под ръка. Дано и на Вас да допадне.

Продукти: 180 г краве масло, 180 г пудра захар, 100 г смелени орехови ядки, 2 яйца, 180 г бяло брашно, 3 с.л. прясно мляко, 1 пакетче бакпулвер - 10 г, 4 бр. ванилии.
Крем – крем нишесте, разбита сметана и маскарпоне в съотношение 1:1, само сметана и сгущeнка, плодове и т.н. Кремът трябва да бъде около 250 – 300 г

Начин на приготвяне: Маслото се разбива със захарта до  побеляване. Прибавят се по малко прясното мляко и пресятото брашно омесено с бакпулвера.Накарая се слагат смелените орехи, ванилията и разбитите на пяна яйца. Всичко се разбърква с дървена лъжица много добре. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава /26 см диаметър/. Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 мин. /проба с дървена клечка за готовност/. След като се изпече, изстиналият напълно блат се залива с крем или друга глазура по Ваше желание.



Добър апетит!

2 коментара: