Продукти: 1 бр. яйце /XL/, 140 г пшенично брашно, 2 бр. ванилии на прах, 100 мл хладко прясно мляко, 2 с.л. с връх захар, 2 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.л.
ром, 5-6 по големи банана.
Около 250 – 300 мл олио за пържене.
Начин на
приготвяне: Обелвате бананите. Нарязвате ги на три части – през
6-8 см... Всяка част разцепвате на половина по дължина.
Яйцето разбивате
със захарта на пяна. Прибавяте на части млякото при постоянно биене.
След това ромът и разтопеното краве масло. Накрая, на части омесените брашно и
ванилия. Разбивате добре ,до гладка хомогенна смес, без бучици.В тиган с дебело дъно загрявате мазнината на малко над средна температура /от 9 степени, пържих на 5 степен/. Топвате бананите в готовата панировка, оцеждате /да не капи/ и пържите по 3-4 мин., до приятен кафеникав загар от всяка страна. Изваждате и оцеждате на кухненска хартия.
Добър апетит!
Браво за рецептата! Вече втори път ги правя! Страхотни!
ОтговорИзтриванеИ аз вече повторих! Благодаря, че се отбихте тук!
ИзтриванеЧестно казано панираните банани никога не са ме привличали, ама пък щом обещаваш вкусотия...пък и днес пазарувайки след почивката най-малко пък за банани бих се сетила, ама то такава промоция, че купих ща не ща :))
ОтговорИзтриванеИ аз предпочитам плода натюр. Ей така, да си ръбам. Но рецептата си е изкушение.
Изтриване