понеделник, 4 август 2014 г.

Китайска картофена салата

Продукти: 1 кг. картофи, 4 средни по дебелина резенчета сварен и нарязан на жулиени бекон, 1 средна нарязана на кубчета червена чушка, 1/2 ч.ч. нарязан на ситно пресен лук, 1/4 ч.ч. нарязан китайски магданоз /листата на кориандър/. 
За соса: 1 и 1/3 ч.ч. майонеза, 1 ч.л. захар, 1 с.л. соев сос, 1-2 ч.л. сусамово масло, 1/2 ч.л. люта горчица на прах, 1/2 ч.л. сол.

Приготовление: Сваряваме картофите, така че да са сварени, но твърди. Нарязваме ги на големи парчета, като за салата, още топли,топли.Смесваме съставките за соса, като можем да сложим по-вече сусамово масло или горчица, според вкуса.Слагаме всички твърди съставка в дълбок съд, като леко ги поомесваме. Заливаме със соса и добре разбъркваме. Оставяме салатата да изстине.

Добър апетит!


П.П. На снимката малко е видоизменена. Вместо бекон- шунка,магданоз, вместо листата на кориандър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар