Начин на приготвяне: Измиваме
гъбите във вода с малко брашно. После ги изплакваме на течаща студена вода. Нарязваме
измитите гъби на парчета, леко ги посоляваме и задушаваме в кравето масло /на
умерена температура под похлупак/ 15 мин.. След това прибавяме нарязаният на
жулиени бекон и задушаваме още 5-6 мин. Накрая слагаме пресованите скилидки
чесън, бялото вино омесено със салцата, нарязаният копър, черният пипер и
посоляваме. Още 2-3 мин. държим на огъня и махаме.
Поднасяме
топли с настърган отгоре кашкавал или пармезан по желание. /може и без
него, но бялото вино е задължително/.
Добър апетит!
На любителите на лютото, предлагам да заменят салцата с 1-2 с.л.
люто чили, омесено с 1 ч.л. мед.
Прекрасно мезенце за чаша бяло винце!
ОтговорИзтриванеНаздраве! :)
ИзтриванеДори и аз бих се присъединила към виното с тази рецепта!
ОтговорИзтриванеТова с виното ще е осмото чудо на света. Не бих искал да го изпусна. :) Поздрави!
Изтриване