Олио за намазване, малко сол за варене на морковите.
Начин на приготвяне: Омесете каймата с 2 бр. яйца, подправките / без червения пипер/, солта, ситно нарязаният лук. Оставете да почине на хладно за 30 мин.
Разстилате готовата кайма с дебелина 1 см върху намаслена кухненска хартия. Правите правоъгълник по-малък от размерите на тавата в която ще печете рулото. В единия край по дължина редите яйца, моркови и кисела краставичка.
Чрез повдигане на хартията внимателно оформяте руло. Поставете го в намаслена тава /с незалепващо покритие/ , така че да лежи върху страната, където е затворено. Намажете го отгоре и отстрани внимателно с олио с помощта на четка. /Понякога го намазвам и с разбит белтък /.Сложете отделно във фурната огнеупорен съд с вода /чаша, малка купичка/. Печете 30 - 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това извадете, поръсете отгоре с малко червен пипер и с настърган кашкавал и допечете още 10 минути.
Сервирайте като изстине с картофена салата за гарнитура.
Тук малко нетрадиционно – залято с гъбен сос.
Добър апетит!
Мммм, класика! А това - нетрадиционното с гъбения сос ми е най-любимо!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Много си го обичам със сос. Поздрави!
ИзтриванеВанка, откакто си показваш вкусотии, все съм харесвала, как предлагаш със сос рулото. И все пропускам да опитам :) Дано идната седмица, като му дойде времето да се сетя за този сос, много е апетитно така!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Пепи! Рулото е много вкусно със сос. Не стои така сухо някак си. При мен един малък другар също винаги иска парченцето руло да е със сос или най малко с кетчуп /салца/.
Изтриване